Rebzjie

Rebzjie ziet het levenslicht in 2006 maar maakt halverwege 2011 een belangrijke verandering door. Na het vertrek van mede-oprichter Misteek slaat de band een nieuwe muzikale weg in door bassist Bazzik (Resisbent) en drummer Marcel (ex-Concubine) bij de opstelling te voegen. Het geluid en de presentatie van Rebzjie maakt in de nieuwe bezetting een aanzienlijke transformatie door.

De nieuwe sound van Rebzjie kan het best omschreven worden als poprock met een scherpe rand. Funk, reggae en (rap)vocalen worden gecombineerd met scheurende gitaarpartijen. Zelfs dance-grooves worden niet geschuwd. Veel songs zijn autobiografisch en bij het schrijven van de teksten worden ook maatschappelijke thema’s regelmatig belicht. Rebzjie spreekt hierdoor een breed publiek aan. De muziek kan dan ook rekenen op veel airplay op lokale radio- en televisiestations en als de band in 2012 de prestigieuze prijs voor het Limburgse Lied wint (Jo Erens Priès) is zij niet meer weg te denken uit het poplandschap.

Een jaar later tekent Rebzjie een platencontract bij Marista Records. Hierop verschijnt het derde album ‘Sjeepsrech,’ dat landelijk goed ontvangen wordt en plek 25 bereikt in de nationale album top 100.

De teksten van Rebzjie worden door critici dermate gewaardeerd dat zich de kans voordoet om alle teksten die tussen 2006 en 2014 zijn geschreven te bundelen en in boekvorm uit te brengen onder de titel ‘Mèt aander wäörd’.

Op 15 mei 2018 verschijnt de laatste single van Rebzjie; een dubbele a-kant genaamd Horizon / Brögk. Deze single is een laatste eerbetoon aan de in 2017 overleden gitarist van Rebzjie: Danny Brands.